Swift'64 moet verder zonder keeper Seinen

SWIFTERBANT - Menno Seinen is bezig aan zijn laatste seizoen als keeper van Swift’64. De 28-jarige doelman is de voorbije jaren een vaste waarde onder de lat, maar heeft besloten om er mee te stoppen. “Misschien ga ik in een lager elftal spelen, maar daar moet ik nog over nadenken”, laat Seinen weten. 

Seinen is een jongen van de club, hij was er immers ook jeugdspeler, en knokte zich de voorbij jaren naar een plaats onder de lat. Hij werd met Swift onder andere kampioen in de vierde klasse (2016/2017), een jaar nadat het voor de club nog slecht afliep in een beslissingswedstrijd tegen Batavia'90. Hij groeide vervolgens uit tot een vaste en stabiele factor en deed met het elftal ook nog een gooi naar een plaats in de tweede klasse. Nu trekt hij de handschoenen uit, is het mooi geweest en dat op 28-jarige leeftijd. Toch vrij jong voor een keeper.

Moeilijk

"Een moeilijke keuze”, erkent Seinen. "Maar ik heb de keuze voor het seizoen al gemaakt. Ik mis de fysieke afleiding van de sport in het keepersvak, dat is de voornaamste reden. Hoe verder binnen Swift ga ik nog bekijken. Voor nu hoop ik nog een mooie prestatie neer te zetten.”