Expositie Dag Atelier

DRONTEN - Op het binnenplein van De Meerpaal is tot en met 12 januari een tentoonstelling te zien van de deelnemers van het Dag Atelier. Zij komen elke week bij elkaar op de creatieve dagbesteding van De Meerpaal.
De bijzondere groep kunstenaars uit Dronten maakt tekeningen, schilderijen en keramiek op heel verschillende wijzen. “Van abstracte droomlandschappen tot figuratieve verhalende kunstwerken, met veel bezieling is er aan de kunst gewerkt. Door de jaren heen heeft elke kunstenaar een eigen stijl en verbeeldingskracht ontwikkeld”, meldt De Meerpaal.

Daniels spreekt in Open Hof

DRONTEN - Anton Daniels, Conservator van de Stichting Joods Erfgoed Harderwijk, spreekt dinsdag 15 november tijdens een PCOB-middag in de Open Hof. Hij vertelt dan onder andere over het ontstaan en de geschiedenis van de Oude Synagoge, de Joodse gemeenschap, school en begraafplaats vanaf 1759.
Er wordt stilgestaan bij de periode van de Tweede Wereldoorlog tot nu. Er is onder andere een film te zien over Roosje en Benjamin Härts en hun kinderen, die anderhalf jaar ondergedoken zaten in ‘Het verscholen dorp’ in Vierhouten. Ook komen er Joodse gebruiken aan de orde.
Iedereen is van harte welkom om deze middag bij te wonen. Daniels begint om 14.00 uur, de toegang bedraagt 3,50 euro per persoon. Dat is inclusief koffie en thee.

Man moet huis ouders uit

DRONTEN - Een man die in een seniorenwoning aan De Regenboog is blijven wonen na het overlijden van zijn ouders, moet dat huis verlaten. De rechtbank gaf vorige week dinsdag Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gelijk in deze zaak, terwijl hij onder andere ook huurachterstanden moet betalen.
De ouders van de man waren zien en daarom trok hij bij ze in. In maart en mei overleden zijn ouders, waarop de man in de seniorenwoning bleef wonen. OFW oordeelde dat het niet rechtsgeldig is om op deze manier in een huurwoning te wonen en daar ging de rechter dinsdag in mee. De woning wordt ontruimd.
De man is geen onbekende van OFW, want hij en zijn partner moesten in 2018 ook al eens een woning uit vanwege huurachterstanden. Ook in deze zaak kampte de man met huurachterstanden, die hij nog moet betalen. Dat geldt ook voor de incassokosten en de kosten van het proces. In totaal moet de man ruim 4500 euro aftikken.

Intochten Sinterklaas

DRONTEN - De maand november is de maand van de komst van Sinterklaas en de goedheiligman doet als eerste Swifterbant en Biddinghuizen aan. In die dorpen staat de intocht voor zaterdag gepland.
In Swifterbant is het programma al bekend, daar komt Sinterklaas om 13.45 uur aan op het evenementerrein in het bos.
Op dezelfde dag doet Sinterklaas Biddinghuizen aan, een week later volgt de intocht in Dronten.