Groot bedrag voor Hospice

DRONTEN - De spinningmarathon van Leisure World Fitness en de Vrienden van Hospice Dronten heeft onlangs bijna 4000 euro opgeleverd voor Hospice Dronten. Maar liefst 27 deelnemers en sponsoren stonden bij Leisure World Fitness op de pedalen en trapten in twee uur tijd, onder leiding van Ernst Grootoonk, het bedrag bij elkaar. Grootoonk reikte namens Leisure World Fitness de cheque uit aan Piet Bleeker, voorzitter van de Vrienden van Hospice Dronten. “Dat dit succes naar meer smaakt blijkt wel uit het feit dat beiden de intentie uitspraken om de spinningmarathon jaarlijks te laten plaatsvinden tijdens de Week van Hospice Dronten”, meldt Hospice Dronten.

33 procent meer ongevallen

DRONTEN - Binnen de gemeente Dronten is het aantal verkeersongevallen in 2021 met 33,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van Independer. In de gehele provincie Flevoland werden bijna 2.500 ongelukken gemeld. 

In Dronten werd ten opzichte van de overige gemeenten in Flevoland de grootste stijging waargenomen. Urk volgt met 23,5 procent als nummer twee, terwijl ook de ongevallen in Zeewolde stegen, met 12,8 procent.
Valt er ook nog iets positiefs te melden? Ja, zeker. De kans op een ongeluk is in de gemeente Dronten dan weer het laagst. Op Urk gaat het - naar verhouding - het vaakst mis binnen de bebouwde kom, 3,4 incidenten per 1.000 inwoners. In Dronten ligt dat gemiddelde aanzienlijk lager, binnen de gemeente gaat het om 2 ongevallen per 1.000 inwoners.

Windplanblauw: herstel van rotondes later

SWIFTERBANT - Alle speciale transporten voor de windturbines van Windplanblauw zijn inmiddels afgerond, maar het herstellen van de rotondes in het gebied gaat voorlopig nog niet gebeuren.
Waar het herstellen van de rotondes in eerste instantie gepland was voor het laatste kwartaal van 2022, gaat dat pas volgend jaar plaatsvinden. Windplanblauw voert als reden op dat transportbedrijf Van der Vlist ook de komende maanden nog speciale transporten uitvoert, maar dan voor Windplan Groen. "Zodra die transporten zijn afgerond, zorgt de transporteur voor herstel van alle rotondes”, meldt Windplanblauw.
De rotondes zijn aangepast om het transport van de turbine-onderdelen mogelijk te maken. De routes zijn gekozen vanwege de beperkte draaibeweging van de vrachtwagens en op sommige punten zijn daarom aanpassingen gedaan, zoals verbreding van wegen of verharding van bochten. Ook deze aanpassingen blijven voorlopig staan.

Tip? Mail naar DeDrontenaar!

Valt er jou iets op binnen de gemeente Dronten? Of heb je een leuk nieuwtje? Laat het dan weten aan DeDrontenaar! Tip de redactie door een mail te sturen naar redactie@dedrontenaar.nl.