Goede Doelen Feest bijna uitverkocht

DRONTEN - Tafelronde 122 Flevoland houdt zaterdag 19 november weer haar jaarlijkse Goede Doelen Feest in Cultus Inn in Dronten. De serviceclub merkt aan de kaartverkoop dat de Drontenaren weer toe zijn aan een lokaal feest. Veel bezoekers beschouwen de avond als 'het kleine broertje van de Meerpaaldagen'.
Door corona konden de edities van 2021 en 2020 niet doorgaan. Dit jaar zal de Tafelronde weer flink uitpakeken met het thema 'Rockona', een ludieke knipoog naar de coronaperiode. Naast de rockband Achtung zal er tevens een DJ aanwezig zijn om weer een echt lokaal feestje te bouwen.
De kaarten zijn inmiddels bijna uitverkocht, er zijn nog enkele kaarten te koop via de tafelaars en het verkooploket bij Tuinmeubelland in Dronten. Met het feest zal geld worden opgehaald voor het G-voetbal van asv Dronten, de Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland, Voedselbank Dronten, het AZC in Dronten en Stichting Mtangi.

Nachtelijke stroomstoring

DRONTEN - Zo’n tweeduizend huishoudens in Dronten-west werden onlangs, zo rond de klok van 1.45 uur, getroffen door een stroomstoring. En ook al was het midden in de nacht, verschillende inwoners kregen de stroomstoring mee.
Dat blijkt wel uit de reacties die loskomen op social media. Zo schrijft Joyce Noorlag-de Olde dat ze knipperende wekkers constateerde. ‘Ik ging om 3.30 uur plassen. Het moet rond 3.00 uur geweest zijn dat de stroom er weer op kwam (het Palet).’ Yvette Schuurman had zelfs de zaklamp nodig. ‘Ook gemerkt toen ik eruit ging. De lampen deden het niet gelukkig mobiel met zaklamp bij me om te zien waar ik lopen moest.’

Dorpsviering in De Hoeksteen

SWIFTERBANT - In De Hoeksteen in Swifterbant wordt op zondag 13 november een dorpsviering gehouden. Het is een eigentijdse viering voor jong en oud, die begint om 11.00 uur.
De dienst wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Swifterbant met ondersteuning van de geloofsgemeenschap Willibrord en wordt ingevuld door Pop up band uit de Noordoostpolder. Na het succes van vorig jaar doet de band ook dit jaar de grote zaal van De Hoeksteen aan. Het thema van de viering is ‘Doe het dan!’ en er zullen bekende nummers klinken van onder anderen Kensington, Rag’nbone Man & Nothing But Thieves, Swedish House Maffia, Tabitha / Stef Bos, Veldhuis & Kemper en BLøF.
De dorpsviering wil kerkmuren overstijgen; iedereen is welkom, van stamgast tot voorbijganger. De viering is vrij toegankelijk.

Gouden IJsvogel voor Kaptein

BIDDINGHUIZEN - Wim Kaptein heeft tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen een Gouden IJsvogel opgespeld gekregen. De erespeld wordt ieder jaar toegekend aan iemand die van bijzondere waarde is voor het dorp.