Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

College denkt aan subsidie van bijna 2 miljoen voor bibliotheken

Gemeente

DRONTEN - Het college van burgemeester en wethouders wil FlevoMeer Bibliotheek in 2023 een activiteitensubsidie verlenen van maximaal 1.849.403 euro. Deze subsidie is bestemd voor huisvesting, personeel, algemene organisatiekosten, collectiekosten en kosten van activiteiten.

FlevoMeer Bibliotheek diende eind september de aanvraag voor de subsidie in en daar kwam het voorstel van het college uit voort. Volgens het college passen de activiteiten in de bibliotheken in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen binnen het Themaplan Participatie, vooral omdat ze gericht zijn op het bieden van toegang tot informatie, kennis en cultuur, educatie van inwoners, stimuleren van lezen en van participatie aan cultuur, bestrijden van laaggeletterdheid, verbeteren van digitale vaardigheden en het samenwerken met partners.

Effecten

De beoogde maatschappelijke effecten? Actieve deelname van inwoners aan de maatschappij, gelijke kansen voor iedereen, persoonlijke ontwikkeling en een leven lang leren en leesplezier. De gemeente verzoekt FlevoMeer om bij de tussenrapportage 2023 en bij het jaarverslag 2023 te rapporteren over het bereiken van de genoemde maatschappelijke effecten en de wijze waarop de activiteiten van FlevoMeer daaraan hebben bijgedragen.

Nadere afspraken met FlevoMeer voor het komende jaar worden vastgelegd in de Uitvoeringsovereenkomst 2023 FlevoMeer.