Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Deel schadeclaims stroomstoring vervroegd afgehandeld

Algemeen

DRONTEN - Netbeheerder Liander gaat schadeclaims naar aanleiding van de stroomstoring van 2 september vervroegd afhandelen. Het gaat om claims tot een bedrag van 3.500 euro, die zijn ingediend door consumenten en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting. 

Het gaat om ruim 800 claims, Liander spreekt van voornamelijk apparaten die in huis kapot zijn gegaan. “Getroffen huishoudens en bedrijven wachten sinds de stroomstoring op duidelijkheid over de afhandeling van de door hen gemelde schade. Dat dit enige tijd heeft geduurd, heeft mede te maken met het nog lopende onderzoek naar de storing”, meldt de netbeheerder. 

Ondanks dat het onderzoek nog niet volledig is afgerond, wil Liander deze mensen graag zo snel mogelijk tegemoetkomen en informeren. Daarom is besloten dat het merendeel van deze schadeclaims op korte termijn wordt beoordeeld en afgehandeld. Dit geldt voor bewoners en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting in het gebied waar de stroomstoring heeft plaatsgevonden. Mensen die een schadeclaim hebben ingediend, ontvangen binnenkort een brief over de verdere afhandeling van hun claim. 

Grootverbruikers

Daarnaast zijn er claims ingediend door bedrijven met een grootverbruikaansluiting. Zij hebben al een reactie van Liander ontvangen. Netbeheerders hebben met grootverbruikers in de overeenkomst voor de dienstverlening afgesproken, dat er bij een stroomonderbreking of verstoring geen vergoeding van schade wordt betaald.