Lotte Klaver wordt vijfde op NK zwemmen

DRONTEN/Den Haag - Lotte Klaver van de Zuiderzeezwemmers (ZZZ) is in december vijfde geworden op het NK zwemmen in de categorie Jeugd 1en2 op de 50 meter rugslag. All-in werd ze 26ste. Clubgenote Myrthe Dam debuteerde op het NK. 

Van 16 tot en met 18 december werden in Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen georganiseerd. Van de ZZZ-zwemmers met behaalde startbewijzen maakten alleen Lotte Klaver en Myrthe Dam daar deze keer gebruik van. Klaver, al een ervaren NK-zwemster, startte driemaal en Dam verscheen zesmaal aan de start. De twee 16-jarige Drontense dames zetten hele mooie prestaties neer, bij de dames Jeugd 1en2.
Klaver behaalde haar beste klassering op de 50 meter rugslag, waarop ze heel knap een vijfde tijd liet registreren van 30.57, waar ze haar persoonlijke tijd zo goed als mee evenaarde. Ook haar tijden op de 50 meter vrijeslag en vlinderslag, in respectievelijk 27.89 (15) en 30.23 (18), waren zeker goed te noemen.
Debutante Myrthe Dam zwom een drukker programma, ondanks dat zette ze onder andere twee persoonlijke records neer. De beste eindklassering behaalde ze op de 200 meter vrij, waarop ze zestiende werd.