Debuterend duo wint Oudejaarsdarttoernooi

BIDDINGHUIZEN - De 35ste editie van het Hedidarts Oudejaarstoernooi in Biddinghuizen is gewonnen door Martin Wubs en Wouter Foppen. De twee deden voor het eerst als duo mee aan het traditionele en prestigieuze koppeltoernooi en waren direct de sterkste van het hele veld. 

Er werd allereerst gespeeld in zes poules, om zo een plaatsingslijst voor de knock-outfase op papier te krijgen. In de poulefase waren Wubs en Foppen al oppermachtig: drie van de drie wedstrijden werden gewonnen.
Het toernooi ging vervolgens verder met een knock-outfase, opgedeeld in een winnaarsronde en een oliebollenronde voor de verliezers. Wubs en Foppen waren in de eerste ronde vrijgeloot en versloegen vervolgens Job en Gerben van den Bos. In de kwartfinale rekenden ze af met Roel van Harsselaar en Rick van de Ruitenbeek, waarna in de halve finale de Lelystedelingen Steven en Lennart Drenthe werden verslagen.
In de finale tegen Berno Verlangen en Arno Dunnik kwamen ze in sneltreinvaart op 2-0, maar toch werd het nog spannend. Via de bull zorgden Verlangen en Dunnik voor 2-1, maar in de vierde leg maakten Wubs en Foppen geen fout meer. Via tweemaal 17 en een dubbele bull haalde Wubs de titel binnen.