Akkoord treedt op in Paradiso

DRONTEN - Zanggroep Akkoord uit Dronten treedt zondag op in Paradiso in Amsterdam. Het koor uit Dronten doet dan mee aan de Paradiso Korendagen, waar ze circa 150 koren uit het hele land treffen.
Het gaat om koren die bestaan uit amateurzangers van alle leeftijden. Zij laten 14 en 15 januari horen dat zingen hun passie is en brengen een divers repertoire ten gehore. Van swingende popnummers tot renaissance muziek en van wereldmuziek tot jazz, alles komt voorbij.
“Het is altijd weer spannend om erbij te kunnen zijn”, meldt Zanggroep Akkoord enthousiast. “De organisatie loot uit de aanmeldingen, omdat zoveel koren hier graag bij zijn. Om naar elkaar te luisteren en elkaar te ontmoeten.”
Akkoord staat 15 januari om 19.30 uur in de grote zaal van Paradiso, op het podium waar al zoveel bekende artiesten hebben opgetreden. “Dat is al een belevenis op zich”, laat het koor nog weten.

Opfriscursus verkeerskennis

DRONTEN - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, in samenwerking met de gemeente Dronten, een opfriscursus voor inwoners van de gemeente Dronten. Het gaat om twee bijeenkomsten in de Open Hof die gratis te bezoeken zijn.
‘In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen', schrijft VVN over de cursus die onder leiding staat van een gecertificeerde voorlichter. Hij praat je bij over de nieuwste ontwikkelingen.
De eerste bijeenkomst is dinsdag 24 januari van 19.30 tot 21.30 uur. De tweede bijeenkomst is een week later. De cursus heeft een informatief karakter. Deelname is gratis, maar aanmelden wordt wel geadviseerd. Dit kan via www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Dronten. Laat ook je naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer achter.