Mishandeling op Fazantendreef

DRONTEN - Op het fietspad van de Fazantendreef in Dronten is in de nieuwjaarsnacht een 52-jarige man mishandeld. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen zich te melden, zo meldt het op haar website.
Het slachtoffer fietste met zijn vrouw tussen 1.45 en 2.00 uur over het fietspad in de richting van De Boeg. Daarbij werden ze flink gehinderd door twee mannen die op het fietspad liepen, het slachtoffer en zijn vrouw vielen zelfs met de fiets op de grond.
Daarop volgde er een confrontatie met de twee verdachten, tijdens die confrontatie werd de man mishandeld. De verdachten gingen er vervolgens vandoor en liepen weg in onbekende richting.
De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Twee kwekerijen opgerold

DRONTEN/SWIFTERBANT - Het hennepteam van de politie heeft eind december twee kwekerijen opgerold in de gemeente Dronten. De kwekerijen waren opgebouwd in bedrijfspanden op Staalwijk in Dronten en aan de Maalstroom in Swifterbant. 
In totaal werden er meer dan 800 hennepplanten aangetroffen, deze zijn volgens de politie vernietigd. Beide zaken zijn inmiddels in behandeling bij het hennepteam.

Nationaal Theaterweekend

DRONTEN - “Het belooft een onvergetelijk weekend te worden in De Meerpaal”, stelt De Meerpaal over het Nationaal Theaterweekend van 27, 28 en 29 januari. In Dronten kun je dan op een laagdrempelige manier kennismaken met theater.
De Meerpaal biedt in dat weekend voor tien euro kaartjes aan voor de voorstelling van verhalenverteller Kees van Amstel, maar ook 90’s vs 20’s, waarin onder andere Suzan en Freek het opnemen tegen Twarres. Ook staan Släpstick en Brandweerman Sam Live! op het programma.

Inloopochtend Zonnewijzer

DRONTEN - Basisschool De Zonnewijzer houdt donderdag een ‘Peuter-Inloop-Ochtend'. Van 9.00 tot 12.00 uur ben je welkom om een kijkje te nemen in de school. Er staat later dit jaar ook nog een tweede inloopochtend gepland, op 13 april.