Vijf Drontenaren op kieslijst VVD

DRONTEN - Vijf Drontenaren hebben een plaats gekregen op de definitieve kieslijst van de VVD voor de Provinciale Statenverkiezingen. Onder andere de naam van Barry Hoogezand, fractievoorzitter van VVD Dronten, prijkt op de lijst, hij is de nummer 17. 
Guido Stek is de hoogst geklasseerde Drontenaar op de kieslijst van de VVD, hij is de nummer 10. Rick Vrakking staat op plaats 13 en wordt gevolgd door Theo Vulink op plaats 14. Lubbert Kramer staat een plaats hoger dan Hoogezand (16).
Op de kandidatenlijst voor de Waterschapsverkiezingen staan twee Drontenaren. Theo Vulink staat ook op deze lijst (plaats 3), terwijl Jaap Kodde op een vierde plaats staat. Ellentrees Muller uit Almere is de lijsttrekker voor de Provinciale Staten, Tom Vereijken uit de Noordoostpolder gaat op als lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen.
“Ik ben trots op ons programma en onze lijst, waarmee we gaan werken aan de uitvoering van dat programma. We staan als provincie de komende jaren voor belangrijke vraagstukken, die impact hebben op de directe leefomgeving van onze inwoners. Hoe gaan we om de vraag om ruimte voor woningbouw, landbouw en klimaat? Dat vraagt om duidelijke keuzes. De VVD zal doen wat nodig is”, stelt Muller in een reactie.

2023 is een 'tussenjaar'

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW), gemeente Dronten en de Huurders Belangen Vereniging (HBV) zien 2023 als een tussenjaar. Dit blijkt uit de prestatieafspraken die zijn gemaakt tussen de drie genoemde partijen.
De drie partijen spreken van een tussenjaar omdat de gemeente in 2023 een keuze over de groeiopgave maakt en werkt daarnaast aan een woonvisie en een integrale visie op de leefomgeving. OFW vernieuwt op haar beurt in 2023 het ondernemingsplan en dat samen maakt dat de drie partijen het over een tussenjaar hebben. ‘Daarin wordt de samenwerking verder vormgegeven en wordt er toegewerkt naar meerjarenafspraken', schrijven OFW, HBV en de gemeente Dronten.
Ondanks dat het om een tussenjaar gaat, zijn er toch prestatieafspraken gemaakt. Deze afspraken moeten bijdragen aan goed wonen in de gemeente Dronten. De afspraken zijn gegroepeerd rond drie thema's: de groeiende en veranderende vraag naar sociale huurwoningen, de sociale woningvoorraad en leefbare en veilige kernen.