Zeven Dronter CDA'ers op lijst

DRONTEN - Zeven inwoners van de gemeente Dronten staan op de kandidatenlijsten van het CDA voor Provinciale Staten en het Waterschap. Op de lijst voor de provincie is Jennie Kempenaar-van Ittersum de hoogst geplaatste op nummer 3, en op de lijst voor het Waterschap is dat Jens de Craen op plek 5.
Jennie Kempenaar heeft een lange staat van dienst in het CDA. Zo was ze enkele jaren fractievoorzitter in de Dronter gemeenteraad. Jens de Craen is momenteel bestuurslid van CDA Flevoland.
De andere kandidaten uit de gemeente voor Provinciale Staten zijn Willemien Wever uit Swifterbant en Guido Morren uit Dronten. Voor het Waterschap staan Kees van Woerden en Anton Maris uit Dronten op de lijst. Michel Hof uit Dronten staat op beide lijsten.
Lijsttrekkers voor het CDA zijn Marian Uitdewilligen uit Luttelgeest voor Provinciale Staten en Roelof Oost uit Urk voor het Waterschap. De verkiezingen worden gehouden op 15 maart.

Ottodreef weer toegankelijk

DRONTEN - De Ottodreef is sinds eind 2022 weer toegankelijk voor het verkeer. De weg die loopt van Dronten-West naar het station was dicht vanwege meerdere werkzaamheden. 
Zo werd de Energieweg verlegd en werden kabels, leidingen en riolering aangepast. Door de vorst van de voorbije weken was het een uitdaging om de werkzaamheden op tijd klaar te hebben, maar de weg ging twee dagen eerder dan gepland open voor het verkeer.

De Graaf terug op oude nest

DRONTEN - Jeremy de Graaf keert aankomend seizoen terug bij asv Dronten. De 32-jarige aanvaller komt over van VVOG, waarmee hij op dit moment uitkomt in de derde divisie.
De Graaf speelde in zijn jeugd al voor asv Dronten en maakte vervolgens ook zijn debuut in het eerste elftal. Na zijn periode in Dronten maakte de aanvaller een stap omhoog en ging hij spelen voor VVOG, SC Cambuur, Spakenburg en GVVV.
Bij VVOG gaf hij onlangs aan na dit seizoen te vertrekken. Zijn toekomst ligt dus in Dronten, bij zijn oude club. Daarmee lijkt de cirkel rond. "Asv Dronten is blij dat er wederom een bekend Dronter gezicht terugkeert", meldt de club.