Emine (links) gaat jaarlijks met haar moeder en zusje op bezoek bij familie in Turkije.
Emine (links) gaat jaarlijks met haar moeder en zusje op bezoek bij familie in Turkije. Foto: aangeleverd

Inzamelingsactie van Emine (22) al goed voor 3700 euro

Algemeen

DRONTEN - Emine Arslan uit Dronten heeft al meer dan 3700 euro ingezameld voor slachtoffers van de aardbeving. Nog dagelijks stromen er honderden euro’s binnen. Een streefdoel heeft ze niet direct voor ogen: “Alles is mooi meegenomen.”

Arslan heeft meer dan 200 familieleden in Turkije wonen, waarvan er in ieder geval drie zijn omgekomen door de ramp. Vorige week vertelde ze aan deze krant hoe ze de eerste dagen na de beving heeft beleefd. “Van veel mensen die we kennen, weten we nog niet hoe het met ze gaat vanwege de slechte bereikbaarheid.”

Haar vader is vorige week naar Turkije afgereisd. “Dat willen wij natuurlijk ook graag, maar hier in Nederland kunnen we momenteel meer voor hen doen. Zo houden we hier een inzamelingsactie, waarvan de opbrengst wordt overgemaakt naar onze oom. Hij werkt bij een gemeente in het rampgebied, waardoor we weten dat het geld goed wordt besteed”, aldus de twintiger uit Dronten voor wie deze tijden ook erg onzeker zijn. 

Ze hoopt dat mensen een steentje willen bijdragen aan haar actie. “Het geld is bestemd voor noodhulp in Adiyaman Besni en Yusufa Konuklu koyu. Dit zijn de dorpen waar onze familie woont”, besluit Emine.