Afbeelding
Foto: Pixabay

Countus helpt akkerbouwers met ontwikkelplan

Algemeen

REGIO - In maart organiseert Countus 3 relatiebijeenkomsten voor ondernemers in de akkerbouw. Het actuele thema hiervan is ‘Boeren met een ontwikkelplan’. Countus wil met de bijeenkomsten boeren ondersteunen bij het ondernemen in deze onzekere en veranderende tijden. De bijeenkomsten vinden plaats op 8 maart in Dronten, 14 maart in Ekehaar en 23 maart in Zeewolde. In de informatieavonden helpt Countus akkerbouwers met het maken van een praktisch ontwikkelplan. De organisatie huldigt namelijk het bekende motto: ‘Verliezers hebben een excuus, winnaars hebben een plan.’                                        

Countus wil ondernemers uitdagen om het probleem bij de politiek terug te leggen en signaleert dat ze in beweging moeten komen om te voorkomen dat ze vastlopen. Hierin ziet de organisatie verschillende ontwikkelrichtingen: innoveren, extensiveren, verbreden, verplaatsen en/of verkopen. Al die keuzes hebben financiële, fiscale en juridische gevolgen. Countus stelt dat het goed is om zicht te hebben op deze gevolgen, om het plan richting te geven. Ondernemers krijgen tijdens de informatieavond een breed pallet aan scenario’s zodat ze zelf hun kijkrichting kunnen bepalen.                                        

In de bijeenkomsten geeft Countus aandacht aan de actualiteiten. Hierbij komen onderwerpen voorbij zoals fiscaal resultaat en het GLB. En natuurlijk is er een ‘derde helft’ met een drankje. Iedereen is welkom, of ze nou alleen informatie willen ophalen of de hele zaal willen meenemen in hun ideeën. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor 1 van de informatieavonden via de website van Countus.