Piratenkoor stopt

DRONTEN - Na 25 valt het doek voor het Dronter Piratenkoor. De afgelopen jaren is het aantal koorleden teruggelopen en jonge aanwas bleef uit. Onder het motto ‘liever samen er een punt achter te zetten dan langzaam uit te doven’, houdt het koor voor hun trouwe publiek en oud-koorleden en -muzikanten een groot feest in De Meerpaal. In de oudejaarsnacht van 1998 – 1999 ontstond in wijk de Fazant het idee om een piratenkoor op te gaan richten. Begin 1999 werd het voornemen in daden omgezet. In kleine kring vonden de eerste zangavonden plaats. Oefenen gebeurde in het begin nog zittend om de tafel. Maar na een dirigent te hebben aangetrokken en de muzikale begeleiding geregeld te hebben, zongen voortaan de mannen staande uit volle borst. De zangkwaliteiten namen hoorbaar toe. Het eerste openbare optreden vond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dronten in De Meerpaal plaats. Daarna werd het koor in Dronten en ver daarbuiten meer een meer een bekende en gewilde verschijning. Van Ameland tot Rotterdam vonden optredens plaats. De kleurrijke kleding en de uitstraling van het koor nodigden het publiek uit mee te gaan zingen. Menig optreden eindigde in een feest. Het koor wil via deze weg iedereen uitnodigen om het afscheidsconcert bij te wonen in De Meerpaal. Men is 18 maart vanaf 14:00 uur welkom, de toegang is gratis.

Terug naar beginjaren van Dronten

DRONTEN - Stichting Historisch Dronten verzorgt een filmavond op maandag 13 maart in de Open Hof in Dronten. Het programma staat in het teken van het vieren van lustra. “Vorig jaar bestond Dronten als gemeente 50 jaar. We vertonen daarom een film die toen speciaal ter gelegenheid van dit feit is gemaakt. Daarnaast laten we beelden zien van vieringen van het bestaan van 5, 10 en 15 jaar gemeente Dronten”, vertelt Frits Schmidt namens Stichting Historisch Dronten. Inloop is vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur en na verwachting zal om 22.00 de avond worden afgesloten. De toegang is gratis. Net zoals het kopje thee of koffie dat bij binnenkomst wordt aangeboden.

Schrijfsters in bieb

DRONTEN - Donderdagavond 16 maart om 20:30 uur komen schrijfsters Lale Gül en Franca Treur een lezing verzorgen in de bibliotheek. Inloop vanaf 20.00 uur met koffie en thee. Naderhand zal er een informele signeersessie zijn. Toegang alleen met een geldig toegangsbewijs á € 7,50 voor niet leden en € 5,00 voor leden.