Flevo’s Mannenkoor in Open Hof

DRONTEN - Flevo’s Mannenkoor geeft zaterdag 22 april een ‘Lenteconcert’ in Zalencentrum Open Hof in Dronten.  Het concert kent een repertoire dat goed in het gehoor ligt en bestaat uit nummers die het publiek bekend in de oren zullen klinken. Het koor staat al vele jaren onder de bezielende leiding van dirigent Paul Michèl Tijssen. Bijzonder aan dit concert is dat mensen van de Zonnebloem met begeleiders ook zijn uitgenodigd voor dit concert. De Zonnebloem is een organisatie die zich inzet voor de belangen van de lichamelijk gehandicapte medemens. Er zijn vele gastoptredens die het concert een divers karakter geven. Heather Pinkham begeleidt het koor op de piano. Daarnaast treedt sopraan Nynke de Jong op. Bas/bariton Christiaan Peters verleent ook zijn medewerking. Tineke Stuifzand verzorgt de presentatie. Toegangskaarten á 15 euro per stuk zijn online te verkrijgen: www.flevosmannenkoor.nl en in de winkels van Primera in Dronten en Swifterbant. Tevens in Biddinghuizen bij voorzitter Jan Klopman, Jamboreelaan 22.

55-plus ochtenden

SWIFTERBANT - Voorzitter Jan de Klerk van de commissie OldStars Tennis van de ATC Swifterbant is trots: “Wij gaan iets nieuws doen – laagdrempelig - voor de gehele 55 plus bevolking van Swifterbant. Samen met het Nationaal Ouderen Fonds, KNLTB en diverse ondersteunende instellingen, gaat de commissie, die bestaat uit zeven 55+ leden vanaf dinsdagmorgen 11 april 2023, iedere week op dinsdagmorgen van 9 tot 12 uur haar kantine en tennisbanen openstellen.” Vanaf april wordt namelijk ‘De Derde Helft’ en ‘OldStars Tennis’ gehouden in Swifterbant. Met deze ochtenden hoopt de organisatie dat inwoners van het dorp meer contacten leggen en samen een gezellige en sportieve dag beleven. In de kantine bestaat de mogelijkheid, om onder begeleiding van gastvrouwen en heren een kopje koffie te drinken, een praatje te maken en spelletjes te doen. Darten, jeu de boules, kaarten, sjoelen, tafeltennis. Het is allemaal kosteloos, net als de koffie en thee tijdens de eerste drie weken. Wie ook een potje wil tennissen mag dat ook doen. “Maar dat is niet verplicht. Als er 55-plussers zijn die komen voor de gezelligheid en de spelletjes vinden we dat ook heel fijn”, zegt De Klerk. “Voor diegenen, die een balletje willen leren slaan met aangepaste regels, vragen we alleen om sportschoenen of gympen te dragen. Begeleiding, tennisrackets en ballen regelt de commissie”, zegt Jan. Senioren kunnen zich aanmelden via: oldstars@atcwifterbant.nl of een telefoontje naar 0321 - 324402 of 06 10804708. De commissie gaat iedere week de aangemelde belangstellenden middels een korte nieuwsbrief op de hoogte stellen van nieuws en speeltijden. De Derde Helft kent een vrije inloop van 9:00 tot 12:00 uur. 

Financiële vragen

DRONTEN - Kwijtschelding aanvragen? Heb je een brief gekregen van een instantie, maar begrijp je de inhoud niet? Vind je het moeilijk om informatie te vinden op internet? Of heb je hulp nodig bij het invullen van een formulier? Misschien wil je weten of je recht hebt op een toeslag? Met deze en andere vragen kan je terecht op het Financieel Spreekuur vanuit MDF. Donderdag 16 maart zijn vrijwilligers tussen 10.30 - 11.30 uur aanwezig op het Kennisplein in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.