Afbeelding
Foto: Hennie Joesten

40e Bazar Dronten op nieuwe locatie

Algemeen

DRONTEN - De kogel is door de kerk. Bazar Dronten verhuist van Open Hof naar kerkcentrum De Ark, een paar honderd meter verderop aan De Oost in Dronten. De 40e editie van de bazar staat gepland voor vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober. 

“We hebben overwogen om nog éénmaal een afsluitende editie in Open Hof te organiseren, want zoals bekend staat het gebouw in de verkoop. Maar daardoor is het ook onzeker of we er in oktober nog wel terecht kunnen, wat ons heeft doen besluiten om de komende editie in De Ark te organiseren.” zegt Guido de Leeuw, commissievoorzitter van Bazar Dronten. “Vanuit de commissie zijn we daarover positief gestemd. De Ark biedt voldoende mogelijkheden en daarnaast weten we dat het bazar-gevoel wordt gecreëerd door de vele vrijwilligers en bezoekers en uiteindelijk niet door het gebouw. We hebben een fantastische vrijwilligersploeg en we hopen dat zij ons allen blijven ondersteunen in De Ark.” 

Goede doelen

Al vindt Bazar Dronten plaats op een nieuwe locatie, de traditie om een deel van de opbrengst te schenken aan goede doelen blijft. “Zoals voorgaande jaren kiezen we voor een goed doel ‘dichtbij’ en voor een goed doel ‘veraf’. Geïnteresseerde doelen kunnen zich hiervoor aanmelden.” 

Inzameling goederen

De inzameling voor de komende Bazar Dronten is inmiddels in volle gang. Elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur kunnen goederen naar De Ark worden gebracht. Een aantal vrijwilligers staat dan klaar om goederen in opslag te nemen. “We zijn blij met allerlei huisraad en curiosa. Wat we niet meer innemen zijn grote meubelen zoals kasten, banken, bedden, matrassen e.d. Kleine meubelen zoals eetkamerstoelen, tafels, kleine kasten, etc. wel. Dit is naar aanleiding van de aangescherpte regels voor grof vuil van de gemeente.” aldus De Leeuw. De eerstvolgende inzameling is zaterdag 6 mei vanaf 9.00 uur bij De Ark aan De Oost in Dronten. 

Meer info is te vinden op www.pgdronten.nl/bazar.