Afbeelding
Foto: SylviaCreativePictures

Voorronde Kunstbende Flevoland biedt podium aan jong creatief talent

Algemeen

LELYSTAD - Jonge creatieve talenten uit de regio krijgen op 3 juni de kans om hun kunsten te vertonen tijdens de voorronde van Kunstbende Flevoland. Deze jaarlijkse competitie biedt een platform voor jongeren om hun creatieve vaardigheden te laten zien en hun talenten te ontwikkelen. Dit jaar wordt de voorronde gehouden in de Kubus in Lelystad en er is een nieuwe mogelijkheid voor deelnemers om zich voor te bereiden: een try-out avond op 2 juni.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de aanmeldingsvereisten verruimd. Middelbare scholieren van alle leeftijden kunnen zich aanmelden, in plaats van alleen jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Tijdens de try-out avond kunnen deelnemers een soundcheck doen en hun optreden tot in de puntjes voorbereiden.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal, Theater en de nieuwe categorie Content Creator. Zowel solo-artiesten als duo’s en groepen kunnen meedoen. Het is toegestaan om deel te nemen met bestaand werk, zolang het eigen werk betreft. De deelnemers worden beoordeeld door een professionele jury en maken kans op een finaleplek tijdens de landelijke finale in Amsterdam.

De aanmeldingen voor de Kunstbende Flevoland zijn geopend en creatieve jongeren van elk niveau worden aangemoedigd om deel te nemen. Aanmelden kan tot uiterlijk 21 mei via de website van Kunstbende.