De plantjesruilmarkt onder de luifel van de Meerpaal is dit jaar ook weer aanwezig
De plantjesruilmarkt onder de luifel van de Meerpaal is dit jaar ook weer aanwezig Foto: Aangeleverd

Dronten viert Fairtrade Week met lezing en activiteiten

Algemeen

DRONTEN - Van 6 tot en met 14 mei staat de landelijke Fairtrade Week op de agenda en wordt eerlijke handel in het hele land in het zonnetje gezet. Winkeliers promoten hun Fairtrade producten en Fairtrade Gemeente kernteams organiseren activiteiten om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is. De werkgroep Fairtrade van het Netwerk Duurzaamheid brengt ook in Dronten diverse activiteiten.

Op donderdag 11 mei van 19.00 tot 20.00 uur houdt de Stadmakerij een lezing in de FlevoMeer bibliotheek over het onderwerp leefbaar loon/inkomen. Er wordt besproken welke kledingstukken veilig zijn om te kopen en wat men beter kan vermijden. Plaatselijke ondernemers geven inzicht in hoe zij invulling geven aan hun handelen, maar er wordt ook gekeken naar het beleid van onder andere Primark en Kik.

Op zaterdag 13 mei van 09.00 tot 17.00 uur worden er activiteiten gehouden in winkelcentrum Suydersee. Zo is er een plantjesruilmarkt onder de luifel van de Meerpaal, kan men deelnemen aan een escape-speurtocht, een henna-workshop volgen en is er een kraam met fairtrade-producten bij de Wereldwinkel. De AZC band zorgt voor muzikaal vermaak. Deze Fairtradedag wordt officieel geopend om 10.30 uur onder de luifel van de Meerpaal door wethouder Lazise Hillebregt.

Daarnaast kunnen inwoners van Dronten op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur op een eerlijke en verantwoorde manier hun boodschappen doen via de Eerlijke Winkelroute. De route toont een overzicht van bedrijven en winkels in Dronten die Fairtrade en duurzame producten aanbieden. Alle deelnemers besteden extra aandacht aan hun Fairtrade en duurzame assortiment. Bezoekers kunnen ook de stand van de Wereldwinkel bezoeken met speciaal geselecteerde Fairtrade producten en deelnemen aan de leuke escape speurtocht voor kinderen in het Stadscentrum, die start vanaf FlevoMeer Bibliotheek.

Het gehele programma en meer informatie is te vinden via www.netwerkduurzaamheid.org.