Andy Houtkamp
Andy Houtkamp

Koningsdag

Column

(Door Andy Houtkamp)

Eindelijk was het zover, ik ging koningsdag in Dronten vieren. De voorgaande drie jaren was het er niet van gekomen door werkzaamheden en corona, maar nu dus wel.

Het is niet tegengevallen. Integendeel. Gezellige vrijmarkt met veel leuke spelletjes die waren georganiseerd op het Meerpaalplein voor de kinderen. Livemuziek in hartje Suydersee, natuurlijk mag er af en toe een valse noot zijn, maar als het heel erg zou zijn geweest dan waren ze wel uitgezonden naar het Eurovisie songfestival.
Nee niets dan lof. De leuk versierde straten in het wijkje Kruizemunt en Rozemarijn.

Pleister op de wond was het enthousiaste publiek bij de fontein

Ook de Koningsdag-golfwedstrijd op de Golfresidentie mag niet onvermeld blijven en natuurlijk waren er kleine minpuntjes. Het lange wachten op een drankje bij een van de vele goed bezette terrassen of de belachelijke 4,50 euro voor een Tom Pouce bij een lunchroom. Maar daar kunnen we uiteraard over heen komen.

Wat wel echt treurig stemde was het enorm inspirerende laatste optreden van het Piratenkoor Dronten. Waarom treurig? Het was de laatste keer dat we dit enthousiaste koor aan het werk konden zien.

Er is geen aanwas meer van jongeren en dus moeten ze ermee stoppen. Met een speciaal gecomponeerd afscheidslied moeten we het nu zonder hen doen.
Als ik de inderdaad wat oudere Piraten zo bezig zag dan begrijp ik dat het veel pijn moet hebben gedaan om voor de laatste keer je kunsten te tonen.

Pleister op de wonde was het enthousiaste publiek bij de fontein. Ik neem aan dat het een herinnering voor het verdere piratenleven is.

Voor mijn vrouw en mijzelf was het de perfecte, melancholische sluiting van Koningsdag 2023.

Andy Snijdt Hout