Esther Boers (speelgoedbank) en Arjan Elzerman (Bron 0321).
Esther Boers (speelgoedbank) en Arjan Elzerman (Bron 0321). Foto: Aangeleverd

Organisaties verkopen potgrond voor de speelgoedbank

DRONTEN - Stichting Bron 0321 rijdt op de zaterdagen 16 en 23 maart door Dronten met aanhangers om potgrond, compost en mestkorrels te verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de speelgoedbank in Dronten. “De actie ondersteunt zo het goede werk dat vrijwilligers doen”, aldus Bron 0321.

“Bron 0321 wil de liefde van Jezus uitdragen door activiteiten te organiseren waarmee deze liefde tastbaar wordt”, schrijft de stichting op haar website. Bron 0321 is een samenwerking van alle kerken in de regio Dronten. Zij organiseren de voorjaarsactie voor de dertiende keer. Organisator Erwin Teseling: “De Speelgoedbank geeft een glimlach bij een kind en dat past helemaal bij het doel van Stichting Bron 0321. Het is in steeds meer gezinnen financieel best spannend. Met de voorjaarsactie dragen we daarom graag bij aan dit mooie doel.”

Ook de vrijwilligers van Qliq helpen mee aan de actie. Deze organisatie probeert jongeren met sport en thema-avonden bij elkaar te brengen. “Het is belangrijk dat jongeren elkaar ontmoeten en ontdekken dat iedereen soms grote vragen heeft”, zegt Sjon Venhuizen, een van de initiatiefnemers van QliQ. Dit jaar hoopt de actie de 20.000ste zak te bezorgen sinds de start in 2012.