Afbeelding
Foto: Eigen foto.

Andy Snijdt Hout | Busje komt: openbaar vervoer Dronten

(door Andy Houtkamp)

Sinds begin dit jaar rijdt er een busje in Dronten. Het is openbaar vervoer en komt zelfs in het buitengebied waar ik woon. Eerlijk gezegd vind ik het geweldig dat het er is. 

In onze wijk zijn veel mensen wat ouder en soms slecht ter been. Ooit heb ik geprobeerd een taxi te krijgen van de Golfresidentie naar het Meerpaalplein. Dat zou mij rond de 75 euro kosten. Het ging om vrienden die een weekend langs kwamen en waarmee we uit eten wilden gaan. Omdat ik het taxibedrag wel erg gortig vond, heb ik gezocht op van die heerlijke tweedehandssites en vond een tweedehands fiets te koop in Dronten voor 50 euro. Ik kon hem meteen ophalen. Dus wij waren uit de brand. Maar er rijdt dus openbaar vervoer door enkele wijken in Dronten tot aan het station aan toe. Uitstekend initiatief en ik ben trots op mijn medebewoners die belangeloos als chauffeur rondrijden. Het enige is dat de busjes nog niet overvol zitten. Ik doe dus een oproep om veel en vaak met het busje te gaan.

Wees alsjeblieft vriendelijk tegen de chauffeur. Want blijf onthouden dat het ‘liefdewerk, oud papier' is, zoals mijn oma altijd zei.

Dat geldt dus niet voor de taxi. Maar dat wist u waarschijnlijk ook al.