Dronten investeert om herhaling van toeslagenaffaire te voorkomen

DRONTEN - Na de parlementaire enquĂȘte over de toeslagenaffaire stelde het Rijk 150 miljoen euro beschikbaar aan gemeenten om herhaling te voorkomen. De gemeente Dronten trekt daar dit jaar 265.000 euro voor uit.

De miljoenen vanuit Den Haag zijn bedoeld om mensen in kwetsbare posities extra te ondersteunen. De gemeente Dronten gebruikt het geld om fouten als bij de toeslagenaffaire te voorkomen, om kwetsbare inwoners te beschermen en om de kloof tussen lokale overheid en inwoner te overbruggen. Bij dat laatste legt de gemeente de nadruk op wat de inwoner nodig heeft. Tot en met vorig jaar was er voor de uitvoering van dit plan 545.000 euro beschikbaar. Daarvan is 141.000 euro overgebleven. Het college van B en W wil dit bedrag dit kalenderjaar opmaken.

Hoge score voor voedselbank 

DRONTEN - De voedselbank in de gemeente Dronten moet zich houden aan de voorschriften van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

De Houwers Groep uit Geldermalsen is specialist in voedselveiligheid en voert regelmatig controles uit bij de voedselbank. "Er zijn geen verbeterpunten geconstateerd”, was de conclusie. Voedselbank Dronten schrijft in een persbericht dat ze het maximale aantal punten van 100 kreeg.