Paaseizoektocht voor kinderen van Biddinghuizen op tweede paasdag

BIDDINGHUIZEN - “Kom en vier het begin van de lente.” Dat schrijft evenementenstichting De IJsvogel over de paaseizoektocht op tweede paasdag, maandag 1 april (vanaf 11.00 uur).

Behalve paaseieren zoeken voor de kinderen is er deze ochtend een ‘verfrissende’ training, er is paasgolf en voor de oudere kinderen een ‘speciale activiteit’ in het beweegbos. “Verdien chocolade-eitjes en geniet van de feestelijkheden op het betonnen gedeelte bij de ijsbaan”, aldus De IJsvogel, “Trek je leukste kostuum aan en vergeet niet een tekening mee te nemen voor de paashaas. Dat vindt hij leuk.”

Station Dronten scoort minder hoog

DRONTEN - De waardering van treinstation Dronten is afgenomen van een gemiddeld rapportcijfer van 7,5 een jaar geleden naar 7,0 nu. Dat is het laagste cijfer in jaren.

Dronten heeft nog wel 't best gewaardeerde station van Flevoland. Het station moet die eer nu wel delen met Almere Oostvaarders en Almere Buiten. ProRail en NS voeren elk jaar een onderzoek uit om te weten hoe reizigers over de stations denken. Dronten werd de laatste jaren steeds gewaardeerd met cijfers variërend van 7,3 tot 7,5. Met uitzondering van 2020 staat Dronten al jarenlang op nummer één in Flevoland. Dit jaar kreeg station Dronten slechts een 7,0 van de reizigers. In Flevoland scoort het station daarmee nog redelijk, landelijk allerminst. Op de landelijke ranglijst staat station Dronten op de 230ste plaats.