Dronten sluit zich aan bij meldpunt Mensenhandel

DRONTEN - De gemeente Dronten is aangesloten bij het nieuwe Meld- en Adviespunt Mensenhandel Flevoland. “Want mensenhandel kent geen gemeentegrenzen”, stelt burgemeester Jean Paul Gebben.

Volgens de burgemeester heeft het meldpunt een cruciale rol in de strijd tegen mensenhandel in Flevoland. “Het regionale meldpunt stelt ons in staat om samenwerking te versterken en snellere, effectievere hulp te bieden aan slachtoffers”, zegt hij op de website van de gemeente. De gemeente Dronten houdt zich al langer bezig met de strijd tegen mensenhandel. Een ambtenaar is er speciaal mee belast: Esther Ehlting is sinds vorig jaar ‘aandachtsfunctionaris mensenhandel’ in het gemeentehuis. Het meldpunt is gelanceerd door Veilig Thuis Flevoland in samenwerking met alle Flevolandse gemeenten. “Inwoners en professionals in Flevoland die een vermoeden hebben van mensenhandel kunnen dat vanaf nu melden”, schrijft het meldpunt in een persbericht.

Roken bij Walibi in vier rookzones

BIDDINGHUIZEN - Roken is bij Walibi Holland vanaf 30 maart alleen nog maar toegestaan in vier aangewezen rookzones. 

"Hiermee willen wij jonge gasten het goede voorbeeld geven en ze op een gezonde en veilige manier laten genieten van Walibi Holland”, aldus directeur Mascha Taminiau.