Meerpaal Malletband en Dus-Rockt geven een gratis concert

DRONTEN - De Meerpaal Malletband en de coverband Dus-Rockt uit Dronten geven op vrijdagavond 15 maart een concert in de theaterzaal van De Meerpaal. De entree is gratis.

De Malletband staat onder leiding van Ciska Terpstra en repeteert elke woensdagavond in De Meerpaal. De band speelt gevarieerde muziek van zowel Nederlandse als buitenlandse artiesten. Dus-Rockt is een coverband met vier gitaristen, een drummer en een zanger. Deze band is al vijftien jaar bij elkaar in dezelfde samenstelling. Ze spelen nummers van onder andere Abba, Iron Maiden en Queen.

Ledental bieb stijgt: minder geleend

DRONTEN - Het aantal bezoekers en leden van de bibliotheken in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant steeg vorig jaar ten opzichte van 2022. Het aantal uitleningen nam daarentegen af.

In 2022 telde de bibliotheek in de drie vestigingen in de gemeente Dronten 197.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er volgens de jaarlijkse ‘factsheet’ van de Flevomeer Bibliotheken 219.000. ActiviteitenDe bibliotheken telden twee jaar geleden 966 activiteiten in de vestigingen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Vorig jaar waren dat er 1.290. Het aantal leden nam toe van 12.435 (2022) naar 13.049 (2023), waarbij het aantal leden boven de achttien jaar vrijwel gelijk bleef. Twee jaar geleden waren er 227.000 uitleningen, vorig jaar waren dat er 221.000

MeerSamen houdt creatieve dag

DRONTEN - MeerSamen houdt op zaterdag 16 maart een creatieve dag in Dronten. De deelnemers maken deze dag een plantenrek. 

De activiteit is een onderdeel van de nationale vrijwilligersactie NLdoet. MeerSamen is een stichting in Dronten waarin verschillende initiatieven tegen armoede en eenzaamheid samenwerken. De bijeenkomst op 16 maart is op het parkeerterrein van de firma Kwoot aan de Oude IJssel 1. “Deelnemers gaan aan de slag met hamer, spijkers en zaag”, aldus MeerSamen. Aanmelden kan via yb@meersamen.nu.