Dronter pianistenduo Feng Dekker en Stijn Otten wint aanmoedingsprijs

HAARLEM - De pianisten Feng Dekker en Stijn Otten uit Dronten wonnen als duo een aanmoedigingsprijs tijdens het Regionaal Prinses Christina Concours. Ze ontvingen hun  prijs uit handen van burgemeester Jos Wienen van Haarlem.

Volgens de jury vielen Feng en Stijn op door hun ‘perfecte vierhandige samenspel’ in de Dolly Suite van Gabriel Fauré: “Ze klonken als een eenheid en betoverden de jury in het bijzonder met een lyrisch deel.” De jury sprak de hoop uit dat dit duo, onder leiding van hun docente Liesbet Seppenwoolde, nog veel van zich zal laten horen.

Seppenwoolde toonde zich blij verrast met de prijs van haar pupillen: “Ik zie het als een prachtige beloning voor het harde werken dat Feng en Stijn samen hebben gedaan. Goed pianospelen komt je niet aanwaaien. Met talent alleen kom je er niet. Ik zie deze prijs ook voor mezelf als een bevestiging om op de ingeslagen weg door te gaan.”

ASV Dronten weet zich te versterken voor het komende seizoen

DRONTEN - Eersteklasser ASV Dronten heeft voor het komende seizoen vier spelers van buitenaf vastgelegd: Jelle Zaal (SC Emmeloord, voorheen Reaal Dronten), Lucky Akot (DOS Kampen, voorheen Asv Dronten), Jairzinho Slijngard (Reaal Dronten) en keeper Dean Bredewolt (DVS’33).

De voetbalclub maakte op haar website bekend dat vijf spelers aangaven te willen blijven: Martijn Timmer, Jodi de Boer, Maikel Bosch, Mark Veldman en Yanick Leichtenberg. Daar staat tegenover dat spits Jeremy de Graaf na één seizoen alweer stopt bij Asv Dronten.

Florijn Diepstraten, die aan het begin van dit seizoen stopte als speler, wordt assistent-trainer. Keeperstrainer Rutger IJmker, fysiotherapeut Sven Luehof en teammanager Roelof Bakker blijven.

Stichting Paardrijden Gehandicapten koopt paard dankzij golfopa’s

DRONTEN - “Wij waren even sprakeloos.” Dat zei voorzitter Jaap Kodde van stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland (SPGF) bij het in ontvangst nemen van 4.000 euro. Dit was een gift van golfende grootvaders die zich verenigd hebben in de internationale Old Grand Dad organisatie. 

Namens de golfende opa’s brachten George Gerritsen en clubconsul Feike Greidanus zaterdag een bezoek aan de manege aan de Wisentweg. “De aankoop van een paard is geen eenvoudige klus”, legde Jaap Kodde bij die gelegenheid uit, “Het moet passen in de nieuwe omgeving.” SPGF kocht het paard Sally en heeft daarmee volgens de voorzitter geluk gehad: “Sally komt uit eenzelfde omgeving in Coevorden en past hier uitstekend.” Kodde bedankte Old Grand Dad voor de bijdrage: "Want wij zijn voor ons werk sterk afhankelijk van giften en sponsorgelden”.