Dodenherdenking in Dronten
Dodenherdenking in Dronten Archieffoto: ©maartenheijenk

Flevo-Scouts, Flevo’s Mannenkoor, Maris Sonores en Eendracht bij dodenherdenking

zaterdag 4 mei 2024 20:00

DRONTEN - Op 4 mei is de zestigste dodenherdenking in Dronten. De ceremonie vindt plaats op het Meerpaalplein. Na de Last Post, de twee minuten stilte en de volksliederen, worden er kransen bij het monument gelegd. Ook is er een toespraak van burgemeester Jean Paul Gebben

Onder andere de Flevo-Scouts, het Flevo’s Mannenkoor en de muziekverenigingen Maris Sonores en De Eendracht verlenen medewerking op het plein. Een leerling van het Ichthus College draagt een gedicht voor. Kort na acht uur vliegt een Harvard over en rond 20:20 uur volgen de Edambusters. 

Airgunners

Voorheen waren er Airgunners aanwezig bij de dodenherdenking. Inmiddels is de laatste Airgunner overleden. Wel zijn er op 4 mei militairen en veteranen uit de gemeente Dronten. Ook vertegenwoordigers van buitenlandse ambassades, van de Nederlandse krijgsmacht, andere maatschappelijke organisaties en scholieren zijn aanwezig.

Omroep Flevoland zendt de herdenking uit en de uitzending is op het plein vanaf een groot scherm te volgen.