Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Geen cameratoezicht bij fietsenstalling station Dronten: ā€žDaling aantal diefstallenā€

112

DRONTEN - ā€žMensen die met het openbaar vervoer reizen, moeten met een gerust hart hun fiets kunnen achterlaten bij het stationā€, zei Danieke van Baal (GroenLinks) gisteravond. Ze vond echter nauwelijks medestanders voor extra preventiemaatregelen.

Drie weken geleden had het CDA voorzichtig een balletje opgegooid. Het idee voor cameratoezicht bij het station werd toen genadeloos afgeschoten door burgemeester Aat de Jonge.

Preventie

Gisteren probeerde het CDA het opnieuw, deze keer samen met GroenLinks. In een poging om meer steun te krijgen was het woord 'cameratoezicht' uit het voorstel gehaald. Deze keer werd er gevraagd om een onderzoek naar preventiemaatregelen.

ā€žEr is sprake van veelvuldig diefstal en vernielingen van fietsen die gestald zijn bij het stationā€, beweren GroenLinks en het CDA. ā€žEn de keuze voor de trein mag niet leiden tot een gestolen of vernielde fietsā€, voegde Siert Jan Lap (CDA) er aan toe.

Overdreven

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) vond het allemaal maar overdreven: ā€žWij zien een daling van het aantal diefstallen.ā€ Dat was voor de fractie van zijn partij reden om tegen het voorstel van de twee partijen te stemmen. ā€žHet zou zonde zijn van de investeringā€, vond Remco de Maaijer.

Ook de rest van de gemeenteraad stemde tegen. ā€žElk incident is er Ć©Ć©n te veel, maar het probleem neemt afā€, zo luidde de motivatie van Roelof Siepel (ChristenUnie).

Cameratoezicht

Afbeelding
Grasmaaiers gestolen bij diverse boerderijen in Swifterbant en Biddinghuizen 16 uur geleden
De ijsbaan in Dronten.
Gemeente verandert naam Eskimolaan: "Werd als racistisch ervaren" 22 uur geleden
Afbeelding
Twintig maanden cel na bankhelpdeskfraude bij oudere in Dronten 23 uur geleden