Handen
Handen Foto: Aangeleverd

Werken in de zorg? Hier is een aantal beroepen die je kunt beoefenen

Partnerbijdrages

Als je graag met mensen omgaat en sociaal bent en al in het bezit bent van een diploma, zoek dan eens online naar vacature Flevoland of een andere stad waar je graag wilt werken. De corona crisis heeft laten zien hoe belangrijk de zorg is. De zorgsector is ook erg groot en heeft goede vooruitzichten voor de toekomst. In Nederland werken meer dan 1 miljoen mensen in de zorg. Hoewel computers en robots steeds meer taken overnemen, blijft het werken met en voor mensen belangrijk in de zorg. Daarom is de zorgsector minder gevoelig voor automatisering. In dit artikel lees je meer over de verschillende beroepen.

Verpleegkundige 

Een verpleegkundige heeft veel verschillende taken om voor patiënten te zorgen en hen te behandelen. Je kunt helpen met het wassen en aankleden van patiënten, hiernaast heb je nog veel meer taken. Als verpleegkundige help je patiënten om beter te worden en hun gezondheid te verbeteren. Je kunt werken op verschillende plekken, zoals instellingen voor mensen met een beperking en revalidatiecentra. Je kunt je ook nog specialiseren in een bepaald gebied binnen de verpleegkunde. Zoek dus eens naar vacature Dronten als je net bent afgestudeerd en naar werk zoekt in deze buurt.

Huisarts

Een huisarts is heel belangrijk in de gezondheidszorg. Mensen gaan als eerste naar de huisarts als ze problemen hebben met hun gezondheid. De huisarts praat met de patiënt om te weten wat er aan de hand is, doet onderzoek en geeft advies of behandeling. Dit gebeurt vrijwel altijd in de dokterspraktijk in je gemeente. De huisarts mag ook medicijnen voorschrijven. Bij de huisarts kun je dus gewoon terecht als je wilt weten hoe je klachten kunt voorkomen of kunt verminderen. Ook als je langdurig ziek bent en hulp of advies nodig hebt, of voor kleine behandelingen, moet je bij de huisarts zijn. De huisarts kijkt wat je nodig hebt en stuurt je door naar een specialist als dat nodig is.

Verzorgende IG

Het beroep van een verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) is op dit moment erg moeilijk te vervullen in de zorgsector. Er zijn veel vacatures voor verzorgende IG die nog niet zijn ingevuld. Als verzorgende IG ben je verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding van mensen die extra hulp nodig hebben. Je bent het vaste aanspreekpunt voor familieleden en mantelzorgers. Taken zoals het helpen bij dagelijkse activiteiten zoals wassen en aankleden en het verzorgen van wonden horen bij de verschillende taken van een verzorgende IG.

Voedingsassistent

Voedingsassistenten en servicemedewerkers zijn erg belangrijk in het ziekenhuis. Ze zijn vriendelijk en zorgen op een creatieve en gezonde manier voor het eten en drinken. Samen met andere collega’s zorgen ze ervoor dat het eten aan de wensen van de patiënten voldoet. Naast het verzorgen van het eten, kunnen ze ook andere taken hebben, zoals schoonmaken en zorgen voor het welzijn van de patiënten. Er zijn dus enorm veel verschillende beroepen in de zorg en dit waren er enkele. We hebben mensen in de zorg hard nodig, dus solliciteer vandaag nog op een baan. Welke baan kies jij?