Afbeelding
Twitter politie Dronten.

Politie Dronten waarschuwt voor dichte mist: ,,Diverse aanrijdingen"

112

DRONTEN - De politie Dronten waarschuwt weggebruikers via Twitter voor de mist: ,,Vergroot uw afstand en verminder snelheid vanwege zeer dichte mist! Hou rekening met stilstaande voertuigen in verband met diverse aanrijdingen in het gebied die gaande zijn."

Eén van die aanrijdingen heeft zich voorgedaan op de Biddingringweg. De politie meldt (20:10 uur) dat de N305 is afgesloten vanaf Biddinghuizen in de richting van de kruising Larserweg/Gooiseweg.

Ook de provincie Flevoland waarschuwt via Twitter: ,,De strooironde is afgerond maar door de mist is het zicht beperkt. Let dus goed op en pas uw rijgedrag hier op aan. Veilige reis gewenst als u de weg op moet."

Gestopt met strooien

De gemeente Dronten is vanwege de mist gestopt met strooien (20:43 uur): ,,Als u nog de weg op moet, check dan het laatste weerbericht en rij voorzichtig. Veilige reis!" Ook Rijkswaterstaat ontraadt om er op uit te gaan: ,,Ga niet de weg op als dat niet hoeft."

De politie Flevoland schrijft (20:49 uur) dat het zicht plaatselijk in de provincie minder dan vijf meter is: ,,In Flevoland zijn al meerdere ongelukken gebeurd door de mist. Ga niet onnodig de weg op. Toch de weg op? Rijd voorzichtig en houd ruim afstand."

De afsluiting van de Biddingringweg (N305) bij Biddinghuizen is even voor negen uur opgeheven.

Code Geel

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 19 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 19 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 20 uur geleden