Politiebureau Dronten
Politiebureau Dronten ©maartenheijenk.nl

Misdaadcijfers Biddinghuizen en Dronten schieten omhoog in mei, niet in Swifterbant

112

DRONTEN - Het aantal gemelde misdaden lag in Biddinghuizen en Dronten erg laag tijdens op het hoogtepunt van de coronacrisis, in maart en april. In mei is er in deze beide dorpen weer een toename van het aantal misdaden te zien. In Swifterbant zijn de cijfers tijdens de coronamaanden vrijwel ongewijzigd gebleven. Eén en ander blijkt uit statistische gegevens van de politie.

De afgelopen jaren waren er in Swifterbant gemiddeld 14 meldingen van een misdaad per maand. Ook de laatste maanden schommelde het rond dat aantal: 10 in maart, 20 in april, 13 in mei. De afgelopen maand waren er relatief weinig vernielingen in Swifterbant: 8 in april en nog maar 3 in mei.

Geen festivals

De misdaadcijfers van Biddinghuizen worden altijd sterk beïnvloed door het toerisme en vooral de festivals. Dat effect is er dit jaar niet. Na relatief weinig meldingen in februari (12), maart (15) en april (9) waren er in mei 26 meldingen in Biddinghuizen. Daarbij ging het 8 keer om vernielingen.

In het dorp Dronten lag het aantal misdaden tijdens de coronamaanden duidelijk onder het gemiddelde van 80 per maand: 47 in maart en 53 in april. In mei lag het weer op het gebruikelijke niveau: 82 misdaden met veel vernielingen (11), diefstal en inbraak (6) bedreigingen (6), mishandeling (4), winkeldiefstal (4) en vooral horizontale fraude (22).

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden