Sleutelkastje bij woning ouderen.
Sleutelkastje bij woning ouderen. ©maartenheijenk.nl

Coloriet plaatst alleen veilige sleutelkluisjes, bij Icare heeft cliënt vrije keuze

112

SWIFTERBANT - Drie oudere dames in Swifterbant waren gisteren het slachtoffer van een woninginbraak. De daders forceerden de sleutelkluisjes bij de voordeur en kwamen op die manier eenvoudig binnen. Het is niet de eerste keer dat criminelen deze methode toepassen in de gemeente Dronten. Daarom benadrukken zorgorganisaties als Coloriet en Icare het belang van inbraakwerende kluisjes.

Icare en Coloriet gebruiken dergelijke kluisjes om naar binnen te kunnen als cliënten zelf de deur niet kunnen openen. Bij Coloriet gaat het om in totaal 118 adressen. 

In 2015 werden er twee kluisjes opengebroken in Dronten en één in Biddinghuizen. Dat leidde toen tot twee inbraken. Gisternacht was het dus drie keer raak in Swifterbant.

Zelf verantwoordelijk

Eline Wagteveld vertelt dat cliënten bij Icare zelf verantwoordelijk zijn voor de aanschaf van een sleutelkluis. Zij zijn daarbij vrij om een eigen keuze te maken. Wel adviseert Icare een kastje met een veiligheidskeurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG).

Coloriet

De collega’s van Coloriet laten het niet aan de cliënten over. Coloriet neemt de kluisjes af van de firma Zorgservicepunt+. Dit bedrijf zorgt ook voor het beheer en onderhoud. De firma uit Arnhem noemt haar kastje ‘zwaar inbraakwerend’ en stelt dat het product van de SKG drie sterren heeft gekregen: „De sleutelkluis is onafhankelijk getest en is het enige product in de categorie sleutelkluizen dat de hoogste kwalificatie heeft behaald.”

„Wij werken met het Clavisio sleutelsysteem omdat dit een gecertificeerd metalen sleutelkluis is, die alleen door de Coloriet-medewerker met een speciale sleutel kan worden geopend”, vult Mariëlle Steeneveld van Coloriet aan, „Het systeem heeft zowel het SKG- als het politiekeurmerk.”

Sleutelkluisjes

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden