Hennepkwekerij op bedrijventerrein
Hennepkwekerij op bedrijventerrein ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

„Criminele activiteiten midden tussen bedrijfsleven vormen steeds groter probleem”

112

DRONTEN - „Criminele activiteiten midden tussen het reguliere bedrijfsleven vormen een steeds groter probleem.” Dat schrijft de gemeente Dronten in de uitnodiging voor een informatieavond over ondermijning. De avond is bedoeld voor ondernemers en wordt gehouden op dinsdag 1 juni (19:30 uur).

Volgens de gemeente kan leegstand op bedrijventerreinen een bedreiging zijn. Criminelen kunnen er hun slag slaan: „De wereld van ripdeals, het witwassen van crimineel verkregen geld, afpersing, uitbuiting van illegale werknemers en brand- of explosiegevaarlijke hennepkwekerijen en xtc-labs, komen dan ineens heel dichtbij.”

Plan van aanpak

B en W hebben een plan van aanpak voor bedrijventerreinen vastgesteld om ondermijning tegen te gaan: „De focus ligt eerst op de bedrijventerreinen Businesszone Delta en Houtwijk/Staalwijk. De insteek is dat alle bedrijventerreinen in Dronten in de toekomst in zicht gebracht worden.”

De avond op 1 juni is een onderdeel van het plan. De gemeente heeft de avond georganiseerd samen met Ondernemersvereniging De Driehoek, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de politie. Onderwerpen zijn de gevaren van ondermijning, hoe signalen te herkennen en hoe ermee om te gaan. Burgemeester Jean Paul Gebben is één van de sprekers.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden