Burgemeester Jean Paul Gebben
Burgemeester Jean Paul Gebben ©maartenheijenk.nl

Gebben over controles op bedrijventerreinen: „Ondernemers reageerden begripvol”

Zakelijk

DRONTEN - „De overgrote meerderheid van de ondernemers reageerde begripvol, positief of was zelfs verheugd.” Dat schrijft burgemeester Jean Paul Gebben over de controles van vorige maand bij negentig adressen op de bedrijventerreinen Business Zone Delta en Houtwijk/Staalwijk.

Bij de controles kwamen verschillende zaken aan het licht, waaronder illegale bewoning en een illegale kroeg. De burgemeester schrijft dat de actie van tevoren was aangekondigd en dat de ondernemers een half uur tot één uur van tevoren op de hoogte waren gesteld.

Handvol sloten vervangen

Door die aankondiging konden de eigenaren of huurders van de panden aanwezig zijn om de deur te openen. Konden of wilden de ondernemers dat niet, dan gebeurde dit ‘op proportionele wijze’ door een slotenmaker. Dit is volgens Gebben in een handvol gevallen gebeurd. Hierbij werd het slot meteen vervangen door ‘een nieuw kwaliteitsslot’.

De actie was gezamenlijk op touw gezet door de gemeente, brandweer, politie, belastingdienst, omgevingsdienst, Liander en het landelijke centrum tegen ondermijning.

Controle

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden