De aanhouding van de man in de bosschages.
De aanhouding van de man in de bosschages. Politie Kampen

Politie slaat Drontenaar (28) na achtervolging door bosschages in de boeien

112

KAMPEN - De politie in Kampen sloeg zaterdagavond een 28-jarige man uit Dronten in de boeien na een melding van diefstal uit een auto. Dat gebeurde na een korte achtervolging.

De verdachte was ’s avonds kort na tien uur betrapt toen hij in een auto zat in de omgeving van station Kampen-Zuid. „Een oplettende buurvrouw waarschuwde de eigenaar die een kijkje ging nemen”, aldus de politie. De verdachte zag dit en sloeg op de vlucht.

Na een korte achtervolging is de man in de bosschages in de omgeving van het spoor aangehouden. „Door snel optreden en een oplettende getuige zit deze boef bij ons binnen”, meldde de politie zaterdag. De man uit Dronten mag zich verantwoorden bij de rechter.

Winkeldiefstallen

Er werden in Kampen de afgelopen week ook drie Drontenaren aangehouden wegens winkeldiefstal. Woensdagmiddag ging het om een 29-jarige man, die voor de tweede keer goederen wegnam bij een supermarkt aan de Zambonistraat.

Zaterdag gebeurde het bij een supermarkt aan de Lovinkstraat. Hierbij zijn 25- en 31-jarige vrouwen uit Dronten aangehouden. Alle drie kregen ze een winkelontzegging.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 12 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden