Brandweer en gemeente spreken van rustige jaarwisseling; wel bijstand bij brand in Elburg

112

DRONTEN - De jaarwisseling is voor de brandweer in Flevoland rustig verlopen. Wel rukte de Flevolandse brandweer uit om bijstand te leveren bij een woningbrand in het historisch centrum van Elburg.

De meldkamer van de brandweer kreeg tussen middernacht en vanmorgen acht uur 53 meldingen. „De nieuwjaarsnacht is zonder grote incidenten verlopen”, aldus de brandweer, „Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbranden en brandende containers.”

Brandweercommandant John van der Zwan is er blij mee: „Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van geweest is.”

Gemeente

De gemeente Dronten schrijft in een persbericht dat de jaarwisseling rustig is verlopen: „Zonder noemenswaardige incidenten.” Wel zijn er volgens de gemeente wat schadegevallen in de dorpen: „Deze worden in de komende weken geïnventariseerd.” 

De gemeente heeft de indruk dat er rond middernacht minder vuurwerk is afgestoken dan voorgaande jaren. Burgemeester Jean Paul Gebben zegt tevreden terug te kijken op de jaarwisseling.

Updates:

  • Zondag 1 januari  2022 om 16:56 en 18:16 uur.