De Albert Heijn-supermarkt aan de Lovinkstraat in Kampen.
De Albert Heijn-supermarkt aan de Lovinkstraat in Kampen. Google Streetview

Drontenaren (29 en 33) maken stampij bij aanhouding na winkeldiefstal

112

KAMPEN - De politie in Kampen is vrijdagavond behoorlijk druk geweest met de aanhouding van een 29- en een 33-jarige inwoner van Dronten. Beide heren verzetten zich hevig toen ze werden betrapt bij een winkeldiefstal, meldt de politie Oost-Nederland.

Het incident deed zich rond acht uur voor bij de Albert Heijn aan de Lovinkstraat in Kampen. Medewerkers van de supermarkt snapten twee winkeldieven, die zich vervolgens niet zo een-twee-drie gewonnen gaven.

Er moesten flink wat versterking worden opgeroepen om de mannen te kunnen inrekenen. Zelfs eenmaal in de politiebus gaven ze zich nog niet gewonnen. Uiteindelijk werden ze toch opgesloten.

Update maandag 24 januari 2022

Meer winkeldiefstallen

Bij twee andere winkeldiefstallen in Kampen waren de afgelopen week inwoners van Dronten betrokken. Maandag ging het bij een supermarkt aan de Zambonistraat om mannen van 22 en 26 jaar. Zij gingen er vandoor, maar na een korte zoektocht en aan de hand van de opgegeven signalementen en beelden werden ze op de Flevoweg aangetroffen.

Woensdag nam een 21-jarige Drontenaar de benen toen hij werd betrapt aan de Zambonistraat. Ook hij werd na een korte zoektocht aangehouden.

.