Hanzeweg
Hanzeweg ©maartenheijenk.nl

Politie bevestigt aantreffen tweede overleden persoon en gaat niet uit van misdrijf

112

DRONTEN - De politie bevestigt dat er een tweede overleden persoon is aangetroffen op een akker aan de Hanzeweg in Dronten. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak. Op dit moment wordt daarbij niet uitgegaan van een misdrijf.

Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van een mogelijke lijkvinding op een bouwland in Dronten. Dit bleek het lichaam te zijn van een 19-jarige man uit Polen. In het onderzoek op locatie volgde zondag de vondst van een tweede lichaam, een 20-jarige vrouw uit Polen. Deze vrouw is op korte afstand van het eerste lichaam gevonden. 

Onderzoek loopt nog

Beide personen zijn eerder deze week als vermist opgegeven. „Het onderzoek naar de exacte doodsoorzaak van de slachtoffers loopt nog”, aldus de politie, „Op dit moment zijn er daarbij geen aanwijzingen voor een mogelijk misdrijf.

Media in Polen spraken al eerder het vermoeden uit dat het om een man uit de Poolse stad Przeworski ging en zijn partner uit Siennów. Het tweetal was volgens Polsatnews naar Nederland vertrokken om te werken aan medische tests in Lelystad. 

Ze huurden een appartement in Kampen en keerden daar een week geleden niet terug. „Sindsdien hebben ze geen contact opgenomen met hun familieleden”, meldt Super Express.

Op de vlucht

De betrokken familie vroeg om hulp. „Uit de bevindingen van de familie blijkt dat ze op de vlucht waren voor iemand, maar helaas is nog niet vastgesteld wie”, schrijft Esanok.pl

Polsatnews meldt dat ze alle documenten, telefoons en persoonlijke bezittingen hadden achtergelaten in het huis waar ze woonden.