Een afvalbrand in Almere.
Een afvalbrand in Almere. Foto: Jelle Laan

Brandweer spreekt van drukke maar beheersbare jaarwisseling

112

FLEVOLAND - De brandweer in Flevoland spreekt van een drukke maar beheersbare jaarwisseling. In de hele provincie kwamen er tussen 0.00 en 8.00 uur 60 meldingen binnen, maar grote incidenten waren er niet. 

In de gemeente Dronten moest de brandweer onder andere uitrukken voor een bossaschagebrand in Biddinghuizen. Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbranden en containerbranden. Ook werd 6 keer uitgerukt voor een autobrand. Op Urk ging een schuurtje in vlammen op, terwijl in Emmeloord een schuurtje beschadigd raakte bij een brand. In een woning in Almere vatte een matras vlam, de brandweer kon de brand echter snel blussen. 

John van der Zwan, Commandant Brandweer Flevoland: “Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van is geweest. Ik wens namens de brandweer iedereen een gezond en vooral veilig 2023!”