Alle 11 gewonden ongeval komen uit Dronten en Biddinghuizen
Alle 11 gewonden ongeval komen uit Dronten en Biddinghuizen brugmedia.nl

Alle 11 gewonden ongeval komen uit Dronten en Biddinghuizen

112

Dronten - Op de Elburgerweg zijn bij een aanrijding zaterdag 11 juli elf personen gewond geraakt. Bij de aanrijding waren drie auto's betrokken. Alle gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Omstreeks 17.55 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Ter plaatse troffen agenten enkele personen naast de auto's aan en enkele personen nog in de auto's. Een van de slachtoffers was naar buiten geslingerd.

Het personeel van de traumahelikopter verleende ter plaatse assistentie. De weg lag bezaaid met onderdelen van de auto's.

Vermoedelijke toedracht

Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie nu van uit van de volgende toedracht: Een automobilist komende uit de richting van Elburg wilde linksaf de Oldebroekerweg oprijden.

Een tegemoetkomende bestuurder zag dit en week uit naar links. De ander week eveneens uit in dezelfde richting, waarna een frontale botsing ontstond. Een derde automobilist, die de aanrijding voor zich zag gebeuren, probeerde de twee auto's te ontwijken. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en sloeg over de kop.

Wegen afgesloten

De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeval. De Elburgerweg en de Oldebroekerweg werden geruime tijd voor het overige verkeer afgesloten.

Vijf slachtoffers konden na behandeling in het ziekenhuis nog dezelfde dag naar huis. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit Dronten of Biddinghuizen.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden