Afbeelding

Schrijfcafé in bibliotheek Dronten

Agenda

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek De zwarte schuur van Oek de Jong. Op maandag 12 oktober kan iedereen van 10.30 tot 12.30 uur zijn of haar pen laten spreken.

Dit boek vertelt het verhaal van de Zeeuwse Maris, die in zijn jeugd een ongeluk veroorzaakt met een vriendinnetje. Deze gebeurtenis tekent zijn leven, ook al praat hij er zelden over. Juist dat stilzwijgen belemmert hem in de relaties die hij tijdens zijn leven aangaat.

Als er een belangrijke tentoonstelling wordt georganiseerd over zijn werk als kunstenaar, wordt niet alleen zijn werk maar ook zijn jeugd breed uitgemeten. Hij keert terug naar zijn geboorteplaats en voelt weer de ogen van de plaatselijke mensen op zich drukken. Uiteindelijk vindt hij de weg terug naar zichzelf en daarmee baar de mensen in zijn directe omgeving.

Ervaringen uit onze jeugd leven vaak een heel leven met ons mee. Gebeurtenissen, positieve of negatieve, leveren ons altijd iets op, hoewel we soms even moeten zoeken naar de waarde ervan. In dit Schrijfcafé gaan we terug naar onze oorsprong, onze jeugd en verkennen daar welke dingen, mensen en/of gebeurtenissen nog altijd een rol spelen.

Elke maand organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met De Schrijverij een Schrijfcafé. Elk café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven en zichzelf via de pen beter wil leren kennen.