Afbeelding

Leerlingen Flevospong lopen waterput bij elkaar

Algemeen

Het was voor sommige leerlingen van basisschool de Flevosprong in Dronten best pittig om met 6 liter water op hun rug 6 kilometer te lopen. Maar de sponsorloop woensdag heeft wel ruim 3.700 euro opgeleverd.

Met de actie Wandelen voor Water van ZOA hebben de leerlingen 3.751,18 euro opgehaald en er druppelen nog wat donaties binnen. Dat betekent dat er meer dan genoeg is voor een waterput in Liberia. Lang niet elk dorp in dit arme land aan de westkust van Afrika heeft een waterput. Kinderen moeten vaak heel ver lopen om in andere dorpen water te halen.

Om bij elke school een moderne waterput (kosten 3.000 euro) aan te kunnen leggen, hebben de Drontense leerlingen zich laten sponsoren door familie en buren. Ook kregen ze een gastles over het wereldwijde waterprobleem. Door de loop hebben ze een beetje ervaren wat het is om dagelijks ver te moeten lopen om water te halen.

De bovenbouw liep 6 kilometer met 6 liter water in een rugzak, de onderbouw deed dat met 3 kilometer en 3 liter water. Veel kinderen gaven aan het toch wel zwaar te vinden. Ze zijn dan ook maar wat trots op het resultaat. Het team van Flevosprong bedankt de kinderen en sponsoren voor hun bijdrage.