Afbeelding

De Meerpaal Dronten en Sportservice Flevoland: workshop 'Sportief besturen'

Algemeen

Het besturen van een vereniging blijft een uitdagende klus. Je wilt niet alleen een vereniging aansturen waarbij op alle niveaus met plezier wordt gesport, je wilt ook dat alle leden zich een deel van de vereniging voelen. Een goede sfeer op de club draagt immers bij aan het werven en behouden van leden en vrijwilligers.

In de workshop Sportief Besturen gaat het daarover: de basis voor de manier waarop leden van de vereniging met elkaar omgaan, hoe gasten en tegenstanders worden verwelkomd, hoe ouders langs de lijn staan, etc. In de workshop Sportief Besturen krijg je handvaten aangeboden om de invloed op de sfeer binnen jouw club te vergroten. Hierdoor krijg je als bestuurder meer grip op hoe de leden zich bij de vereniging gedragen.

Hoe doe je dat? Door het thema sportiviteit en respect binnen de visie, structuur en cultuur van de vereniging te borgen. Door ook naar je eigen rol te kijken. Hoe geef je invulling aan je bestuursfunctie? Waar ligt je kracht? Interessante vragen die tijdens de workshop behandeld worden.

De volgende rollen komen aan bod:

  • Beleids- en procesrol: Wat voor vereniging willen wij zijn, hoe stuur ik daar op?
  • Communicatierol: Weet iedereen binnen onze club waar wij voor staan?
  • Voorbeeldrol: Geef ik zelf wel het goede voorbeeld?
  • Weerbaarheidsrol: Hoe doe ik dat, optreden tegen ongewenst gedrag?

De Meerpaal en sportservice Flevoland nodigen u graag uit om deze workshop bij te wonen. De workshop vindt plaats op woensdag 19 april van 19.00 uur - 22.00 uur in de Meerpaal. Er zijn geen kosten aan deze workshop verbonden. Aanmelden kan via sloetjes@sportflevo.nl of m.vanerp@meerpaal.nl

Wij hopen u te mogen begroeten bij deze bijeenkomst!