BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Prima tweede bedrijf helpt BAS ruim voorbij Stroe: 3-6

BIDDINGHUIZEN - Als Stroe en BAS zaterdag na 45 minuten de kleedkamer opzoeken, is de thuisploeg voor haar gevoel onderweg naar een driepunter. Driekwartier later is alles anders, want BAS toont herstel en wint uiteindelijk met liefst 3-6.

De eerste helft kent geen grote verschillen tussen beide partijen, maar Stroe is wel de bovenliggende partij. Het krijgt de kans om het eigen spelletje te spelen, vooral omdat BAS terughoudend aan de start komt. Het resulteert in een openingstreffer van Erwin van Essen, maar kort voor rust produceert Bas Suidgeest toch de gelijkmaker.

Ander spelbeeld

Na de rust is alles anders en speelt BAS een gewonnen wedstrijd. Het pakt Stroe vanaf het eerste moment bij de strot en laat amper nog los. Via een strafschop van Mark Schaap wordt het 1-2 en diezelfde Schaap zorgt even later ook voor de 1-3. Stroe komt vervolgens nog wel terug, maar de zege van BAS komt niet meer in gevaar.

In de laatste twintig minuten treft Schaap nogmaals doel en dat geldt ook voor Christiaan Grin en uitblinker Stefan Tolhoek. Zij bepalen de eindstand uiteindelijk op 3-6, waardoor BAS volop in de race blijft om een plaats in de nacompetitie.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 23 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden