De excursie in Swifterbant.
De excursie in Swifterbant. Sport in Dronten

Buurtsportcoaches en Geschiedschrijving willen in 2018 blijven verrassen

Swifterbant

SWIFTERBANT - Na de derde en laatste geschiedkundige wandeling van dit voorjaar kijken de organiserende buurtsportcoaches en de stichting Geschiedschrijving Dronten alweer vooruit naar 2018: „Want we willen blijven vernieuwen en verrassen.”

Er werden de afgelopen weken in alle drie de dorpen excursies gehouden. Dinsdag was de derde en laatste wandeling onder leiding van historicus Frits Schmidt in Swifterbant. Vorig jaar waren er 52 deelnemers, dit jaar 41. De buurtsportcoaches tonen zich daarover erg tevreden.

Nieuw jasje

Sport in Dronten en de heer Schmidt hadden de wandeling in een nieuw jasje gestoken, om ook de mensen die vorig jaar meeliepen te verrassen.

„Wat vooral mooi was aan deze editie was de interactie tussen de mensen”, aldus buurtsportcoach André Warners, „In Swifterbant liep bijvoorbeeld de tweede bewoner van het dorp mee. Die kwam met hele mooie aanvullingen op het verhaal van de heer Schmidt.”

Leuk en interactief

„We hebben de mensen afgelopen twee jaar op een leuke en interactieve manier in beweging gekregen en wat bijgebracht over de historie van de dorpen”, vervolgt Warners, „Sport in Dronten is erg enthousiast over de samenwerking met geschiedschrijving Dronten.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden