Jan den Boer (SP)
Jan den Boer (SP) © Jennifer Sauer

SP en CDA kondigen moties aan om sportclubs tegemoet te komen

Sport

DRONTEN - De roep van de vier voetbalclubs aan de gemeenteraad om hen financieel tegemoet te komen, is niet onbeantwoord gebleven. Twee fracties hebben moties aangekondigd: SP en CDA.

Jan den Boer (SP) verwonderde zich er bij de plannen voor volgend jaar over, dat er niets over sport in staat. Hij denkt erover na om met een voorstel te komen: „Hoe dat er uit gaat zien? Daar gaan we ons over beraden.”

Verduurzaming

Ferdinand Zomerman (CDA) heeft de contouren van zijn voorstel al wel voor ogen: „Wij zitten te denken aan verduurzaming.” De energiebesparende maatregelen voor het nieuw te bouwen zwembad zijn het CDA goed bevallen en de fractie wil kijken hoe zoiets ook voor de overige sportaccommodaties kan worden gerealiseerd.

Verduurzaming van de sportparken kan in de ogen van Zomerman de exploitatielasten voor de clubs verlichten, terwijl de gemeente niet duurder uit is. De fracties van GroenLinks en PvdA toonden zich meteen erg enthousiast.

Wie gaat dat betalen?

Wethouder Ton van Amerongen moet het allemaal nog zien: „Natuurlijk: verduurzamen van de sportcomplexen willen we allemaal. Er zijn alleen wel investeringen voor nodig. Je kunt makkelijk zeggen dat je de verlichting gaat vervangen door LED-verlichting. Maar als de bestaande verlichting nog niet is afgeschreven, heb je te maken met kapitaalvernietiging. Wie gaat dat betalen?”

De wethouder wacht vooralsnog het voorstel van het CDA af: „Ik laat me graag verrassen door uw motie.”