Het persbericht op de site van de FlevoPost
Het persbericht op de site van de FlevoPost screenshot flevopost.nl

Uitgever Boom -vroeger De Flevolander en nu FlevoPost- trekt zich terug uit Dronten

Algemeen

DRONTEN - NDC Mediagroep heeft alle aandelen van Boom uitgevers Nieuwsmedia overgenomen. Dit betekent dat de regionale huis-aan-huiskrant FlevoPost een nieuwe uitgever krijgt. Boom was sinds 1955 uitgever van De Flevolander en sinds 1987 van de FlevoPost.

Volgens een gezamenlijk persbericht van Boom en NDC gaat de firma Boom zich concentreren op het gebied van vooral haar educatieve en wetenschappelijke uitgeefactiviteiten. NDC Mediagroep is uitgever van onder andere het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en tal van huis-aan-huiskranten in met name het noorden van het land.

De Flevolander

De firma Boom was pionier in Oostelijk Flevoland. Volgens Wikipedia verscheen het eerste nummer van De Flevolander op 10 augustus 1955 in Lelystad-Haven. De verschijningsfrequentie was aanvankelijk eens in de veertien dagen en werd later opgevoerd naar uiteindelijk driemaal per week.

„De redactie van De Flevolander werd in de jaren 60 gehuisvest aan De Rede in Dronten. De uit Kampen afkomstige journalist Jan L. Kuiper (1937-2003) was van 1963 tot 1985 hoofdredacteur”, vervolgt Wikipedia.

In 1987 ging De Flevolander samen met de Zuiderzeepost, een uitgave van de toenmalige firma Tijl uit Zwolle. Sindsdien verschijnt de FlevoPost.