Erwin Livestro
Erwin Livestro SGP

SGP heeft niet voldoende mensen om mee te doen aan gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen

DRONTEN - De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) doet in de gemeente Dronten niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. „We hebben nog te weinig mensen die actief willen meehelpen”, legt Erwin Livestro uit Swifterbant uit.

De SGP zei in maart bezig te zijn met de voorbereidingen voor deelname aan de raadsverkiezingen. Er was een werkgroep opgericht en de partij was op zoek naar capabele kandidaten.

Vier aanmeldingen

„Uiteindelijk hebben zich vier mensen aangemeld en we hadden zelfs een kandidaat-lijsttrekker”, zegt de heer Livestro, „Maar dat is niet genoeg: voor een goed functionerende fractie heb je minimaal acht mensen nodig die de schouders eronder willen zetten.”

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart kreeg de SGP in de gemeente Dronten 1,5 procent van de stemmen. Volgens Erwin Livestro heeft zijn partij in Dronten inmiddels genoeg kiezers, maar te weinig actieve kaderleden. Hij hoopt dat de SGP over vier jaar wel kan meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

PVV en 50Plus

Eerder besloten de landelijke partijen PVV en 50Plus al dat ze in Dronten niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Dossier gemeenteraadsverkiezingen