Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Asv Dronten verscheurt overeenkomsten met broers Drent: “Bij BAS zou raar zijn”

Sport

DRONTEN – Asv Dronten heeft definitief een streep gezet door de komst van de broers Tom en Art Drent. De twee Biddinghuizenaren wilden om uiteenlopende redenen de overstap niet meer maken en daar is asv Dronten nu akkoord mee. “Het was een eenzijdige beslissing”, vertelt TC-lid Koen Klaasse Bos.

Tom en Art Drent besloten na afgelopen voetbalseizoen een stap hogerop te maken en weken daarvoor uit van BAS naar asv Dronten. Die overstap is echter geannuleerd. “Eerst deelde Tom mee dat hij vanwege zijn knieblessure zich niet aan een club wilde conformeren. Een paar dagen later gaf Art aan dat hij vanwege werkomstandigheden niet naar een nieuwe club wilde”, zegt Klaasse Bos.

De situatie geeft de Drontense club een bijzonder bittere nasmaak. Klaasse Bos: “Die jongens wilden een stap omhoog maken en die kans hebben wij ze gegeven. Het zijn jongens uit de regio en dat past goed. We hebben er veel tijd en energie in gestoken en dachten dat alles op 15 juni rond was. Alle jongens hebben toen met hun volle verstand een overeenkomst getekend. Dit was een eenzijdig besluit en wij vinden het heel erg jammer.”

"Zou raar zijn"

Voor Tom breekt nu een voetballoze periode aan, aangezien hij zich voorlopig richt op het herstel van zijn kruisbandblessure. Art heeft besloten om ‘gewoon’ weer bij BAS aan te sluiten. “Hij gaf aan dat hij niet altijd kon trainen en zelfs in het weekend soms afwezig is. Het zou dus raar zijn als hij bij BAS weer volledig in het eerste elftal gaat spelen”, vindt Klaasse Bos.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden